• OPATRENIA OD 12.10.2020
          • OPATRENIA OD 12.10.2020

          • So zhoršujúcou situáciou s počtom nakazených ochorením Covid-19 je potrebné upraviť opatrenia pre školy. V školách sme nezaznamenali ohniská nákazy a na dištančné vzdelávanie zatiaľ prešlo okolo 4 percent žiakov. So zhoršujúcou situáciou je však potrebné zaviesť ďalšie opatrenia, ktoré nám pomôžu zvládnuť tento negatívny vývoj. Oznámil to v nedeľu počas rokovania ústredného krízového štábu minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

            NOVINKY OD PONDELKA

            Zrušené po novom budú krúžky, lyžiarske a plavecké kurzy, výlety, skupinová výučba v ZUŠ,exkurzie mimo škôl.

            Školské družiny budú pokračovať za prísnych opatrení.

            Povinné rúška aj na 1. stupni ZŠ.

            Vážení rodičia,

            v súvislosti s touto informáciou Vás chceme požiadať o zabezpečenie rúšok aj pre žiaka na 1.stupni počnúc pondelkom 12.10.2020 (min 3 ks). Žiak prichádza do školy s  nasadeným rúškom, v šatni si do skrinky odloží rezervné rúško, jedno rezervné musí mať vždy v dosahu (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).

            O ďalších konkrétnych zmenách Vás budeme prostredníctvom EduPage, Facebooku školy informovať po vydaní oficiálneho rozhodnutia a pokynov ministerstva MŠVVaŠ SR. Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

            Mgr. Ľudmila Barlová, riaditeľka školy

        • Oznam – rúška na školách
          • Oznam – rúška na školách

          • Úrad verejného zdravotníctva SR zverejnil dňa 14. septembra 2020 nové opatrenie k noseniu rúšok. Opatrením sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 za inak nezmenených pravidiel - viď. tu

            Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí od 14. septembra 2020 od 18:00 hod. do 1. októbra 2020 pre pedagógov a odborných zamestnancov (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) a žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl v rámci vyučovania.Nosenie rúšok v triedach nie je povinné pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú predškolské zariadenia a prvý stupeň základných škôl (ide o ucelený a nemeniaci sa kolektív; deti nosenie rúšok ťažšie znášajú; ak ho však budú na tvári akceptovať, jeho nosenie odporúčame).Nosenie rúšok je povinné aj pre pedagógov, odborných zamestnancov a všetkých žiakov v interiérových priestoroch s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov.

            Výnimky z nosenia rúšok majú žiaci so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím. K žiakom s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a kožnými ochoreniami tváre, ktorým by nosenie rúška dlhší čas mohlo spôsobovať záťaž, odporúčame pristupovať individuálne, najvhodnejšie po konzultácii s ošetrujúcim lekárom.

            Podrobné informácie o tom, prečo má nosenie tvárových rúšok význam, ako rúškami vybaviť žiakov do školy či ako správne používať rúško nájdete na webe Úradu verejného zdravotníctva SR.



        • Spomienka na leto - Letný tábor 2020
          • Spomienka na leto - Letný tábor 2020

          • Letné prázdniny opäť ponúkli krásne zážitky formou letného denného tábora. Deti našej školy navštívili nádherné miesta Slovenska, napr. Kvantárium na Hrebienku, kde po náročnej túre sme sa zapozerali do svetiel hier a fantázie. Utorok bol jedinečný návštevou krásnej Ochtínskej aragonitovej jaskyne a kaštieľa Betliar. V stredu sme obdivovali rozprávkové postavičky v Rozprávkovom lese. Vo štvrtok sme si vyskúšali šikovnosť v hradohraní a maľovaní vlastného hlineného hrnčeka, na našom najväčšom hrade nielen na Slovesnku, ale aj v strednej Európe – Spišskom hrade. Eko centrum Sosna nám ponúkol  veľa zaujímavých poznatkov v oblasti liečivých rastlín a života v prírode.

            Počas celého týždňa sme spoznali nádherné miesta nášho krásneho Slovenska. Nie nadarmo sa vraví, že  „Radšej raz vidieť, ako stokrát počuť.“

            fotografie tu

        • Didaktické hry v prírode (1.stupeň) a Účelové cvičenie (2. stupeň)
          • Didaktické hry v prírode (1.stupeň) a Účelové cvičenie (2. stupeň)

          • V stredu 16. septembra sa uskutočnia pre žiakov 1. stupňa Didaktické hry v prírode a pre žiakov 2. stupňa Účelové cvičenie.

            - príchod do školy ako obvykle (pri vstupe si žiaci dezinfikujú ruky, na tvári majú rúško, v taške majú 1 náhradné ruško) na 8:00

            - 1. vyučovacia hodina bude venovaná teoretickej príprave 

            - každá trieda sa po 1. vyučovacej hodine presunie podľa harmonogramu na futbalové ihrisko

            - žiaci potrebujú športovú obuv; oblečenie primerané počasiu; desiatu a dostatok tekutín; pokrývku hlavy

            Po návrate do školy pôjdu žiaci na obed podľa časového harmonogramu, následne domov a do školského klubu.

            I. stupeň - návrat do školy - 11:15

            II.stupeň - návrat do školy - 12:00

             

             

        • ŠKOLA VOLÁ - OTVÁRAME BRÁNY VZDELANIU
          • ŠKOLA VOLÁ - OTVÁRAME BRÁNY VZDELANIU

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            tešíme sa na opätovné vzájomné stretnutie 2.9. 2020. A aby naše stretnutie prebehlo v súlade s nariadením MŠVVaŠ SR, dovoľte, aby sme Vás oboznámili s organizáciou prvých školských dní. Vynikajúca správapre začiatok školského roka pre našu školu je, že začíname zelenou fázou.

            Vyučovanie začína 2.9.2020 - 8:00 slávnostnou sv.omšou, o 9:00 nástup do školy bez celoškolského zhromaždenia (vyučovanie je povinné).

            Základné pravidlá nástupu do školy a organizácii výchovy a vzdelávania pre šk. rok 2020/21

            • Do školy nastupujú žiaci 2. septembra 1. – 9. ročníkov
            • 2.9.2020 prevádzka školy bude fungovať od 8:45 hod., v tento deň nebude v prevádzke ŠKD a ŠJ.
            • Zákonný zástupca ráno môže odprevadiť svoje dieťa k hlavnému vchodu. Do budovy školy NEVSTUPUJE! Výnimku tvoria rodičia 1. ročníka. Do školy sprevádza svoje dieťa iba 1 rodič a dodržuje opatrenia školy.
            • Pri príchode na vyučovanie žiaci vstupujú do školy 1. stupeň cez ŠKD, 2.stupeň cez šatne.
            • V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy (prevzatie chorého dieťaťa, úrazu) zákonný zástupca má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.
            • od 3.9.2020 ranný ŠKD v prevádzke od 6:30 hod. u príslušnej p. vychovávateľky s rúškom aj v triede (zmiešaná skupina).
            • V ŠKD po vyučovaní sa dodrží tá istá skupina žiakov v triede, ktorá bude s príslušnou p. vychovávateľkou so samostatnou činnosťou počas dvoch týždňov.
            • Pri vstupe do areálu školy je potrebné, aby žiak mal nasadené rúško.
              1. Zákonný zástupca (alebo žiak) predkladá pri PRVOM NÁSTUPE DO ŠKOLY (napr. 2. septembra 2020 alebo v iný deň – podľa toho, kedy nastúpi do školy) ZDRAVOTNÝ DOTAZNÍK.
              2. Zákonný zástupca (alebo žiak) PO KAŽDOM PRERUŠENÍ DOCHÁDZKY ŽIAKA do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie - VYHLÁSENIE.
              3. FORMULÁRE NÁJDETE V DOLNEJ ČASTI TOHTO OZNAMU, JE POTREBNÉ HO VYTLAČIŤ, PODPÍSAŤ ZÁKONNÝM ZÁSTUPCOM A ODOVZDAŤ TRIEDNEMU UČITEĽOVI. Ak nemáte možnosť formulár vytlačiť, môžete si ho vyzdvihnúť v hale Obecného úradu, v potravinách COOP JEDNOTA, v potravinách FRESH.
              4. Zároveň sú žiaci povinní pri vstupe do budovy školy uskutočniť základné hygienické opatrenia: náhodné meranie teploty, dezinfekciu rúk.
            • Vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu, v pravidelne vetranej a denne čistenej triede.
            • Žiaci sa v prvých dvoch týždňoch nedelia na skupiny, nebudú využívať telocvičňu.
            • Obmedzíme stretávanie sa žiakov i na toaletách, zabezpečíme pravidelnú dezinfekciu všetkých priestorov.
            • Stravovanie bude v priestoroch jedálne, kde zaistíme výdaj jedla po skupinách tried.
            • Od 1. septembra 2020 do 1. októbra 2020 Ministerstvo zdravotníctva SR, Úrad verejného zdravotníctva SR a odborné konzílium neodporúčajú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie organizovať hromadné podujatia.

            S pozdravom

            Mgr. Ľudmila Barlová, riaditeľka školy

             

            Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

            Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách pre školský rok 2020/2021

            Manuál pre školy a školské zariadenia

            Otázky a odpovede k rannému filtru

        • SEMAFÓR PRE ZÁKLADNÉ ŠKOLY
          • SEMAFÓR PRE ZÁKLADNÉ ŠKOLY

          • Čo najviac uľahčiť návrat do škôl. To bol hlavný dôvod vzniku manuálu, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky v školách po dobu trvania pandémie.

            Zelená farba je najbezpečnejšia a predstavuje situáciu, kedy nie je v škole žiadny podozrivý, ani pozitívny žiak alebo zamestnanec.

            Oranžová farba znamená, že v škole je podozrivý žiak alebo zamestnanec - sprísňujú sa hygienické opatrenia.

            Červená farba znamená potvrdenie viacerých prípadov u žiakov alebo zamestnancov - prechádza sa na dištančné vzdelávanie.

            Všetky opatrenia majú smerovať k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR založené na princípe R-O-R – rúško, odstup, ruky.

            Prehľad jednotlivých fáz je stručne vysvetlený na obrázkoch.

        • HURÁ PRÁZDNINY!
          • HURÁ PRÁZDNINY!

          • Všetkým žiakom a zamestnancom školy prajeme veselé prázdniny, príjemnú dovolenku, veľa zážitkov, oddychu a hlavne načerpania síl a energie do nového šk. roku 2020/2021.

        • Slávnostné ukončenie šk. rok 2019/2020
          • Slávnostné ukončenie šk. rok 2019/2020

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční v utorok 30. júna 2020

            • o 8.00 hod. sv. omša v miestnom kostole
            • o 9.00 hod. slávnostné ukončenie škol. roka 2019/2020 na školskom dvore - v prípade nepriaznivého počasia v telocvični školy
            • o 9.45 hod. – vyhodnotenie výchovnovno-zdelávacích výsledkov za šk. rok 2019/2020, odovzdávanie vysvedčení v triedach

            Výdaj obedov v školskej jedálni bude v čase od 10:45 do 11:30 hod.

            Prevádzka ŠKD pre tento slávnostný deň je do 11:30 hod.

        • Výsledky volieb členov do Rady školy pri Základnej škole Spišský Štvrtok
          • Výsledky volieb členov do Rady školy pri Základnej škole Spišský Štvrtok

          • V termíne 24. - 25. jún 2020 prebehli voľby členov do Rady školy pre Základnej škole Spišský Štvrtok na funkčné obdobie 2020 - 2024.

            Výsledky volieb za jednotlivé zložky:

            Zástupcovia pedagogických zamestnancov – 2 zástupcovia

            Počet vydaných hlasovacích lístkov:              27

            Počet odovzdaných hlasovacích lístkov:        27

            Počet platných hlasovacích lístkov:               27

             

            Výsledky volieb:          Bc. Valéria Lesičková            22

                                                Mgr. Adriana Bajtošová       12

                                                Mgr. Zuzana Panigajová           8

                                                Mgr. Lucia Hrušovská               5

                                                Mgr. Miriam Oravcová              5

                                                Alena Ambrózy                         1

                                                Mgr. Monika Mirgová               0

             

            Zástupcovia nepedagogických zamestnancov – 1 zástupca

            Počet vydaných hlasovacích lístkov:              10

            Počet odovzdaných hlasovacích lístkov:        10

            Počet platných hlasovacích lístkov:               10

             

            Výsledky volieb:          Jana Kožíková            10

                                                Zuzana Grešová           0

                                                Veronika Kroščenová   0

                                                Ľudmila Slaninová        0

                                                Alena Švedová             0

                                                Eva Zagorová               0

                                                Mária Šterbáková         0

             

            Zástupcovia rodičov – 4 zástupcovia

            Počet vydaných hlasovacích lístkov:              25

            Početn odovzdaných hlasovacích lístkov:      25

            Počet neplatných hlasovacích lístkov:           1

             

            Výsledky volieb:           David Slanina – 3.S                            23

                                                 Anna Sanetriková – 4.V                    16

                                                 Mgr. Martina Hovančik – 2.R           13

                                                 Natália Razgová – 1.M                      11

                                                 Mgr. Lívia Janščáková – 3.S                9

                                                 Marcela Slaninová – 1.B                      7

                                                 Martina Javorská – 4.T                        5

                                                 Ing. Vladimír Borský – 1.B                    4

                                                 Veronika Bajtošová – 3.Š                     2

                                                 Bc. Ivana Slebodníková – 2.R              1

             

            Úspešným kadidátom gratulujeme. Prajeme veľa tvorivých síl a elánu pri budúcej spolupráci.

             

            vedenie ZŠ Spišský Štvrtok

             

        • POZVÁNKA DO LETNEJ ŠKOLY V NAŠEJ ZŠ SPIŠSKÝ ŠTVRTOK
          • POZVÁNKA DO LETNEJ ŠKOLY V NAŠEJ ZŠ SPIŠSKÝ ŠTVRTOK

          • Vážení rodičia a žiaci,

            dovoľujeme si Vás informovať o našich plánoch organizovať v čase letných prázdnin pre žiakov Letnú školu

            Zámerom Letnej školy je:

            • u žiakov 1. – 4. ročníka prehlbovať a upevňovať vedomosti a zručnosti, nadobudnuté pred prerušením vyučovania v školách a zároveň podporiť ich opätovnú adaptáciu na školské prostredie.
            • u žiakov 5. – 9.ročníka, u ktorých boli počas prerušeného vyučovania v školách identifikované ťažkosti v učení a z ktorých viacerí neposielali pravidelnú spätnú väzbu učiteľom pri plnení zadaváných úloh - utvrdenie učiva je u nich nevyhnutné pre vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach a zručnostiach v porovnaní s ostatnými žiakmi. 

            Výučba bude prebiehať 5 dní v týždni od 8 – 13 hod. Činnosť letnej školy bude prebiehať prostredníctvom aktivít z jednotlivých vzdelávacích oblastí, ktoré budú realizované formou zážitkového učenia a didaktických hier. Ich náročnosť bude prispôsobená veku a potrebám žiakov.

            • Dochádzajúcim žiakom bude zabezpečená autobusová doprava do školy a späť
            • V prípade záujmu o obed v školskej jedálni je potrebné uhradiť 5€ (bez ohľadu na dĺžku trvania Letnej školy) režijné náklady spojené s prípravou jedla
            • Výučba bude prebiehať v termínoch od 10.8 – 14.8 2020 alebo 17.8 – 22.8 2020

            Prosíme, aby ste Váš záujem o Letnú školu čo najskôr - do štvrtka 25.júna 2020 - oznámili prostredníctvom záväznej NÁVRATKY, ktorú Vám deti prinesú domov.

            Rodičia detí, ktoré sa nezúčastňujú vzdelávania v škole a majú záujem o Letnú školu, kontaktuje prosím svojich triednych učiteľov, alebo oznámte svoj záujem na tel. čísle 0910 871 063.

            Tešíme sa na poločné zážitky počas Letnej školy ;-)

        • Pokyny k nástupu do školy od 22.6.2020
          • Pokyny k nástupu do školy od 22.6.2020

          • Vážení rodičia,

            rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa obnovuje školské vyučovanie vo všetkých ročníkoch základnej školy t.j. 1. až 9. ročník základných škôl od 22. júna 2020 bez obmedzenia počtu detí v triede. Na základe tohto rozhodnutia bude možné, aby od tohto dátumu prišli do školy aj tí žiaci 1.-5. ročníka, ktorí neboli k 1.6.2020 prihlásení a učili sa doma dištančnou formou a rovnako aj žiaci 6. – 9. ročníka.

              Príchod do školy:

            Žiaci 1. – 5. ročníka  prichádzajú  v čase  od 7:30 do 8:10 podľa zabehnutého časového harmonogramu tu.

            Žiaci 6. – 9. ročníka prichádzajú v čase od 8:00 – 8:15 cez veľkú bránu do šatne školy. Vyučovanie bude prebiehať do 13:00 hodiny podľa časového harmonogramu tu.

            Žiaci si prinesú so sebou všetky učebné pomôcky.

             

            Naďalej platí pre zákonného zástupcu žiaka dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka:

            • zabezpečiť pre svoje dieťa každý deň rúško a papierové jednorazové vreckovky
            • predložiť pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie  o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie
            • bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom

            Pre žiaka platí :

            • nosenie rúšok
            • dodržiavanie odstupov
            • dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR

            V prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni, je nevyhnutné v pondelok 22.6.2020 od 7:30 hod. do 11:00 hod. prihlásiť svoje dieťa na stravu u vedúcej školskej jedálne (č. t. 053 45 98 036). Strava sa mu začne vydávať nasledujúci deň - utorok 23.6.2020.

            Tešíme sa na Vás milí žiaci, s pozdravom vedenie školy.

          • Škola od 15.6.2020

          • Vážení rodičia, ministerstvo povoľuje zriaďovateľom otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl od 15. júna 2020 bez obmedzenia počtu detí v triede. Na základe tohto rozhodnutia bude možné, aby od 15.6.2020 prišli do školy aj tí žiaci 1.-5. ročníka, ktorí neboli k 1.6.2020 prihlásení a učili sa doma dištančnou formou. Príchod do školy bude možný od 7:30 do 8:10 podľa zabehnutého časového harmonogramu - viď obrázok nižšie.

            V prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni, je nevyhnutné v pondelok od 7:30 hod. do 11:00 hod. prihlásiť svoje dieťa na stravu u vedúcej školskej jedálne (č.t. 053 45 98 036). Strava sa mu začne vydávať nasledujúci deň - utorok 16.6.2020.

            Tešíme sa na Vás milí žiaci, s pozdravom vedenie školy.

        • UVOĽŇUJÚ SA PODMIENKY K OTVORENIU ŠKÔL - vyjadrenie ministra školstva
          • UVOĽŇUJÚ SA PODMIENKY K OTVORENIU ŠKÔL - vyjadrenie ministra školstva

          • Včera 9.6.2020 epidemiológovia a Úrad verejného zdravotníctva rozhodli o uvoľnení podmienok pri prevádzke škôl od 15. júna... Viacerí ste mi písali, že sa opäť situácia mení.

            Chápem, že tieto veci sa menia veľmi rýchlo. Aj pre nás na ministerstve je to veľmi rýchle. Snažíme sa tomu čo najskôr prispôsobiť. Viem, že pre školy je to opäť zmena vo fungovaní.

            Školám sa v prvom rade podmienky uvoľňujú. Už nebudú musieť merať teplotu každého žiaka či oddeľovať skupiny... Priblížia sa čo najviac normálnemu režimu. Ale ak považujú niektoré kroky za potrebné a za bezpečné, môžu ich realizovať.

            Toto sú hlavné zmeny. Pri otvorení MŠ a ZŠ epidemiológovia umožňujú od 15. júna 2020 nasledovné:

            1. Povoľuje sa viac detí v skupinách (rušia sa limity 15 a 20 detí)

            2. Povoľuje sa zmiešavanie detí v triedach – nemiešanie bude iba formou odporúčania

            3. Povoľuje sa prevádzka školy stanovená na maximálne 10 hodín4. Povoľujú sa besiedky, posedenia a iné skupinové akcie, ktoré sa riadia opatreniami ÚVZ5. Povoľuje sa umývanie zubov detí v materských školách

            6. Ruší sa povinné meranie teploty – bude len formou odporúčania a náhodným preverením

            7. Ruší sa prehlásanie zástupcu pri nástupe do MŠ. Naďalej platí čestné prehlásenie rodiča, že dieťa neprišlo do priameho styku s osobou chorou na COVID-198. Ruší sa 10-minútový limit na zotrvanie zákonného zástupcu v priestore školy – bude len odporúčanie na minimalizovanie času

            9. Ruší sa aj organizovanie osôb pred školou po skupinách

            Ďalej sa umožňuje otvorenie ZUŠ a CVČ od 10. júna 2020.

            Samozrejme sa budú odovzdávať vysvedčenia, učebnice a žiaci sa budú môcť prísť rozlúčiť s učiteľmi, spolužiakmi aj so školou. Umožňuje sa otvorenie ostatných ročníkov ZŠ (6-9) a otvorenie SŠ od 22. júna 2020. Bude to posledných 7 pracovných dní, takže verím, že školy využijú tento čas najmä na uzavretie ročníka a opätovné stretnutie žiakov. A predpokladám, že žiaci využijú tento čas aj na poďakovanie svojim učiteľom za ich prácu v tomto období 😊

            👉 P.S: Otvorenie škôl a školských zariadení ostáva stále na rozhodnutí a posúdení zriaďovateľa a riaditeľa. Vyplácanie OČR pri nenastúpení do školy platí aj naďalej.

        • Otváranie škôl pokračuje, rodičia budú môcť poslať do tried aj staršie deti
          • Otváranie škôl pokračuje, rodičia budú môcť poslať do tried aj staršie deti

          • Posledný týždeň pred letnými prázdninami sa budú môcť do tried vrátiť aj šiestaci až deviataci základných škôl a žiaci stredných škôl. A už od najbližšieho pondelka budú môcť školy zjemniť prísne bezpečnostné opatrenia, ktoré prijali proti šíreniu ochorenia Covid-19. 

            „Konzílium epidemiológov rozhodlo o zmene v otvorení materských škôl a základných škôl a Úrad verejného zdravotníctva SR tieto zmeny povolil,“ informoval na tlačovej konferencii minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. 

            Od pondelka 15. júna 2020 tak už nebude povinné meranie teploty žiakov pri vstupe do školy a zrušia sa tiež mimoriadne obmedzenia na maximálny počet žiakov v triede alebo skupine. Učitelia budú môcť opäť zlúčiť rozdelených spolužiakov do jednej triedy, pretože bude zrušený zákaz zmiešavania detí v triedach. Denná prevádzka škôl bude rozšírená z pôvodných deviatich hodín na desať. Tieto opatrenia sa od pondelka stávajú len odporúčanými, nie povinnými.

            Stredné školy a šieste až deviate ročníky základných škôl budú otvorené na sedem pracovných dní od 22. júna do 30. júna 2020. Dochádzka žiakov v tomto období nebude povinná, ale dobrovoľná. Rodičom, ktorí nedajú svoje deti do školy, ale ostanú s nimi doma bude preplatené ošetrovanie člena rodiny.

            „Predpokladáme, že školy využijú tieto dni najmä na odovzdanie vysvedčení, prípadne na odovzdávanie učebníc a ukončenie ročníka. Určite nebudeme odporúčať žiadne skúšanie ani testovanie,“ zdôraznil minister školstva Branislav Gröhling. Školy však podľa neho môžu využiť návrat študentov a žiakov do tried na zistenie a overenie úrovne ich vedomostí, aby sa vedeli pripraviť na leto a nový školský rok.

            Podrobné informácie a organizačné usmernenia a odporúčania k ďalšiemu otváraniu škôl zverejní ministerstvo školstva na svojej webstránke.

        • Pokyny k nástupu do školy od 1.6.2020
          • Pokyny k nástupu do školy od 1.6.2020

            • prosíme rodičov, aby rešpektovali čas príchodu do školy podľa tabuľky zverejnenej na web stránke školy
            • rodič zabezpečí svojmu dieťaťu na dennej báze dve rúška (jedno bude v skrinke) a papierové jednorazové vreckovky
            • rodič zabezpečí svojmu dieťaťu prezuvky
            • každé ráno bude pri vstupe do školského areálu prebiehať ranný filter - meranie teploty – v prípade zvýšenej teploty nad 37,5 °C žiak sa vracia domov
            • vždy v pondelok ráno žiaci odovzdajú pri vchode vypísané tlačivo o bezinfekčnosti a tlačivo o ŠKD
            • následne dieťa vchádza do budovy školy, pri vstupe do šatne pod dozorom zamestnanca školy si dezinfikuje ruky, prezuje sa, odloží si náhradné rúško do skrinky a presunie sa do svojej triedy
            • v triedach bude prebiehať vyučovanie, celý deň bude s jednou skupinou
            • po skončení vyučovania sa každá skupina presunie do jedálne na obed podľa rozpisu  a následne do ŠKD
            • ak dieťa v priebehu mesiaca jún ochorie a nemôže prísť do školy  ani na obed, je potrebné, aby rodič upovedomil  triedneho učiteľa a odhlásil dieťa z obeda
            • ak sa už obed nedá v daný deň odhlásiť, rodič si môže prísť vyzdvihnúť obed  cez okienko od nákladnej rampy školskej jedálne, obed bude vydaný v jednorazovom obale, ktorý poskytne škola a vyberie si ho v čase od 12:30-13:00
            • žiaci, ktorí nemali záujem o ŠKD a obed budú odchádzať zo školy nasledovne:

            1.a 2. ročník              o 11:30

            3.S a 4.T                    o 11:45

            3.Š                             o 12:00

            4.V                             o 12:15

            • žiaci, ktorí prejavili záujem o ŠKD v pondelok 1.6.2020 odovzdajú vychovávateľke pridelenej skupine poplatok za ŠKD v sume 3,- €, následne dostanú od vy chovateľky potvrdenie o prijatí platby a odovzdajú to doma rodičom
            • žiaci, ktorí prejavili záujem o ŠKD budú odchádzať podľa záujmu, ktorý vypísali na tlačive o ŠKD, najskôr o 14:00
            • rodičom nebude umožnené vchádzať do priestorov školského areálu ani ráno, ani v poobedňajších hodinách
            • rodičia si podľa času, ktorý je uvedený vyššie, alebo podľa tlačiva ŠKD budú svoje deti čakať pred bránou do areálu školy, kde ich odvedie pedagogický dozor
            • žiaci 5. ročníka, ktorí nenastúpia do školy, budú dostávať úlohy prostredníctvom edupage, vypracované zadania budú posielať podľa pokynov danému vyučujúcemu (online hodiny budú naďalej prebiehať len na základe rozhodnutia vyučujúcich a budú sprostredkované v rovnakom obsahu a rozsahu pre všetkých piatakov)

             

            Vytlačené a vypísané prílohy priniesť v pondelok 1.6.2020 do školy: Vyhlásenie, ŠKD (v prípade, že nemáte možnosť vytlačiť si prílohy, môžete sa po tlačivo zastaviť v škole do 14:00 hod.)

             

            Časový harmonogram nástupu žiakov do školy 1.6.2020 - viď. tabuľka nižšie.

        • OZNAM pre žiakov 6. až 8. ročníka
          • OZNAM pre žiakov 6. až 8. ročníka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ak si potrebujete vziať veci zo skriniek (úbory na TSV, prezuvky, alebo iné veci odložené v šatňových skrinkách), budete tak môcť robiť podľa rozpisu v tabuľke nižšie

            v čase od 8:00 do 10:00 hod.

            za nasledovných podmienok:

            • vstup do budovy cez hlavný vchod
            • do priestorov školy bude umožnený vstup len v rúšku a rukaviciach
            • vstup do budovy bude umožnený len vo vyššie uvedenom čase, nie mimo určených hodín
            • počet ľudí v priestore školy bude obmedzený a pri vchode regulovaný, preto Vás prosíme o trpezlivosť a dodržiavanie odstupu 2 m
            • čas v budove školy bude potebné skrátiť na minimum
    • Kontakty

      • Základná Škola, Školská 255/6, Spišský Štvrtok
      • 053 45 98 224 kl. 14 - riaditeľka kl. 13 - zástupkyňa RŠ kl. 12 - ekonóm kl. 11 - zborovňa mobil: 0910 871 063 Školská jedáleň: 053 45 98 036
      • Školská 255/6, 053 14 Spišský Štvrtok 053 14 Spišský Štvrtok Slovakia
      • 37 87 39 20
      • 20 21 644 911
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje