• Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/ 2023

          • Milí žiaci, vážení rodičia,

            slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční 30. júna 2023 nasledovne:

            • 8.00 hod.-  sv. omša v miestnom kostole
            • 9.00 hod.-  slávnostné ukončenie škol. roka 2022/2023 v telocvični školy
            • 9.30 hod.- vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov a odovzdávanie vysvedčení                                                                                                                                                                                            Školská jedáleň a ŠKD je v plnej prevádzke.
        • ŠTVRTOČANKY A ICH HRA WHITEBEARD THE TREASURE
          • ŠTVRTOČANKY A ICH HRA WHITEBEARD THE TREASURE

          • Náš článok sa zaoberá projektom s názvom "Whitebeard, the treasure hunter", ktorý je detskou hrou, s kt,orou sme sa my žiačky ôsmeho ročníka zúčastnili na celoslovenskej informatickej súťaži Scratch Match 2023 pod vedením učiteľa informatiky Mgr. Vladimíra Žilku .

            "Whitebeard, the treasure hunter je nami naprogramovaná hra, s ktorou sme sa zúčastnili súťaže Scratch Match 2023. Pracovali sme v tíme, ktorý sme nazvali Štvrtočanky. Tento tím tvoria 3 členky: Iveta Mirgová, Diana Kokoruďová a Nikola Jozefčáková.
            Tvorba hry určite priniesla svoje pozitíva aj negatíva. Niekedy sme sa stretli s technickými problémami a frustráciou, keď sa veci nedarili tak, ako sme si predstavovali. Napriek tomu sme sa však nevzdávali a hľadali riešenia.
            Naša odhodlanosť nás priviedla až do Bratislavy, kde sme mali možnosť prezentovať našu hru. Po príchode sme mali mierne obavy, pretože sme zistili, že konkurencia je veľká. Obavy boli v konečnom dôsledku zbytočné- odchádzali sme s nádherným 2. miestom a s úsmevom na tvári.
            Tvorba tejto hry a účasť v súťaži nám priniesli veľa cenných skúseností. Spoznali sme, že v programovaní je dôležité ostať trpezlivý a nevzdávať sa. Pretože aj keď je konkurencia veľká, s odhodlaním a tvrdou prácou môžeme dosiahnuť vynikajúce výsledky.
            Jedným z našich hlavných cieľov bolo vytvoriť hru dostupnú pre žiakov našej školy. Chceme ich motivovať k programovaniu a ukázať im, že aj oni môžu byť tvorcami vlastných hier. Veríme, že svojim príkladom inšpirujeme ostatných, aby si vyskúšali vytvoriť hru či aplikáciu. Nie je to ľahká úloha, ale výsledok stojí za to.
            Som nesmierne hrdá na svoj tím a na to čo sme dokázali. Získanie 2. miesta v súťaži Scratch Match nám dodalo potvrdenie, že naša hra má kvalitu a že sme na správnej ceste. "

                          Našu hru si môžete zahrať na nasledujúcom odkaze: Zahraj si hru!


                                                                                                                                                                 Ivetka Mirgová

          • JAZYKOVÁ ŠKOLA

          • Milí rodičia,

            v budúcom školskom roku jazyková škola pokračuje!!!!

            Stále je možné prihlásiť Vaše dieťa do jazykovej školy anglického jazyka,kde podstatou prebiehajúcich hodín bude odbúrať stres a nebáť sa hovoriť anglicky. Vyučovacie hodiny budú naďalej prebiehať v priestoroch našej školy.Všetky potrebné informácie sú na letáku, v prípade otázok neváhajte kontaktovať jazykovú školu na telefónnom čísle 0902/584 989. 

            Link na elektronickú prihlášku:

            https://forms.gle/oHjoCszDE44pPqk27

             

          • Školská jedáleň pri ZŠ Spišský Štvrtok

          • Oznamujem rodičom žiakov ZŠ a rodičom detí  predškolákov a detí v HN a ŽM v MŠ, že  v termíne do 31. 7. 2023 je potrebné oznámiť prostredníctvom zápisného lístka   záujem o poskytnutie dotácie v zariadení školského stravovania  –  záujem o stravu v ŠJ  v novom šk. roku 2023/2024.

            Platba za mesiace september až október:  16,40 € + 10,00 €     =       26,40 €

            Platba za mesiace september a október v MŠ (pre deti s dotáciou):   36,90 €

             

            Šeky si  vyzdvihnite v priebehu mesiaca júl  2023  u vedúcej ŠJ.

            Informácia o platbe  bude aj na edupage.

            IBAN:  SK86 5600 0000 0075 2695 4003

            VS: 202309

            Správa pre prijímateľa:   MENO DIEŤAŤA, TRIEDA         

            Zápisný lístok k stiahnutiu: Zápisný lístok ŠJ            

                                                                                                                                                                 Kožíková Jana

          • OKRESNÉ KOLO STARŠIE ŽIAČKY

          • Poslednou zastávkou pre naše dievčenské družstvo bolo Okresné kolo v Malom futbale – organizované dňa 6.6 v Spišskom Podhradí. Našu školu reprezentovali hráčky, ktoré len nedávno bojovali v mladšej kategórií na Krajskom kole v Sabinove.Pred turnajom neboli žiadne vysoké očakávania, pretože minulý rok sme skončili na poslednom mieste, inkasovali nespočetne veľa gólov a stále sme patrili medzi najmladších účastníkov turnaja.Okresného kola sa zúčastnilo 7 škôl z okresu Levoča – rozdelených do dvoch skupín. Ocitli sme sa v skupine so Súkromnou základnou školou a domácou školou zo Spišského Podhradia. V prvom zápase so Súkromnou základnou školou sme nič nenechali na náhodu – súpera sme počas celého zápasu napádali už na ich obrannej polovici a z toho si vytvárali gólové šance. Herný prejav sa odzrkadlil aj na výsledku –10:0 v náš prospech. V druhom zápase proti domácej škole sme pokračovali v nastolenom trende – napádať súpera na ich polovici a hrať hlavne pozorne v obrane. Po nádhernom defenzívnom výkone sme vyhrali zápas v pomere 2:0 – čo nám zaistilo postup do finále, kde sme si zmerali sily s najlepším družstvom z druhej skupiny. Vo finále sme sa stretli so školou z Levoče. Do zápasu sme nastúpili s rovnakou taktikou – nepustiť súpera do žiadnych šancí, hrať na 100 % v obrane, pressing po celom ihrisku a po zisku lopty okamžite vyraziť do útoku. Vďaka tomu sme sa dokázali ako prvý ujať vedenia a hneď pridať aj ďalší gól. Za stavu 2:0 sme inkasovali vôbec prvý gól na turnaji - tím to vôbec nerozhodilo - práve naopak -sústredili sme sa ešte viac na našu hru a dokázali si vytvoriť ďalšie šance. Konečné skóre 5:1 hovorí samo za seba – hráčky bojovali počas celého zápasu, nepodľahli nervozite alebo stresu, hrali si svoju hru a zaslúžene vyhrali – opäť si mohli zakričať ich pokrikZnámy futbalový tréner Sir Alex Ferguson raz povedal - ,,Útok vám vyhrá zápasy, ale obrana vám vyhrá titul.“ Žiačkam patrí veľký obdiv za ich výkon – dokázali hrať na maximum počas celého turnaja, plnili všetky pokyny trénera, hrali si svoju hru a nerozhodila ich žiadna situácia. Na koniec by sme radi spomenuli ďalši fakt, z ktorých sme mali rovnako veľkú radosť – celý turnaj sa niesol v duchu fair-play - všetky hráčky podali ruku súperkám po každom odpískanom faule, rovnako aj po zápase, pri strate lopty alebo pri páde na zem sa okamžite vrátili do hry a bojovali ďalej, nekomentovali výkon súpera, rozhodcu (to sú všetko príklady slušného správania, ktoré zdobí silné družstvo).Žiačkám patrí, nielen za krásne prvé miesto, ale za celoročnú reprezentáciu našej školy jedno veľké ĎAKUJEME! 😊

          • Krajské kolo v Malom futbale – mladšie žiačky

          •           Polročné čakanie na krajské kolo sa skončilo – žiačky Základnej školy v Spišskom Štvrtku cestovali dňa 26.5.2023 do Sabinova, kde si zmerali svoje sily s tými najlepšími z prešovského kraja. Našu školu reprezentovali – Sára Borská, Sára Lačná, Timea a Zara Hovančík, Vanesa Pušková, Timea Javorská, Jeniffer Pištová, Lujza Grešová, Henrieta Sanetriková, Miriam Zummerová a Veronika Pagáčová.

                      Dievčatá sa museli popasovať už s prvou výzvou – skorý budíček a odchod autobusom 5:20, aby sme dorazili pred 8:00 do Sabinova.V prvom zápase sme si zmerali sily so školou zo Sniny – zápas skončil v náš neprospech 2:4, kde sme inkasovali 3 nešťastné góly z väčšej vzdialenosti. Chuť sme si napravili so školou z Kračunoviec, kde po peknom defenzívnom výkone sme dokázali otočiť skóre z 0:1 na 3:1 v náš prospech a tak nasledovala nefalšovaná radosť z prvej výhry na krajskom kole. Nasledoval súboj so školou z Brezovice, jednoznačne najlepším družstvom v našej skupine, čo sa prejavilo aj na výsledku – prehrali sme 0:7. V poslednom zápase sme jednoznačne dominovali a dokázali poraziť školu z okresu Stará Ľubovňa – vyhrali sme 7:2. Konečné tretie miesto v skupine a následný súboj o 5 miesto považujeme za veľký úspech. Bohužiaľ zápas sme prehrali o jediný gól – prehra samozrejme mrzela, ale v porovnaní s minulým rokom, kde sme so školou z prešovského okresu prehrali 0:8 a teraz to skončilo v pomere 2:3 je pre nás pozitívny výsledok. 

                      Sme na naše dievčatá hrdí – za ich progres a prístup k turnaju. Pohľad na unavené tváre pri spiatočnej ceste bol výsledok ich prístupu, snahy a energie k krajskému kolu. Veríme, že skúsenosti z turnaja zúročia v ďalších zápasoch a turnajoch. Rovnako im držíme prsty na klubovej úrovni, keďže 4 naše žiačky hrajú za obec Spišský Štvrtok, respektíve z toho 2 ešte hrajú za Spišskú Novú Ves.

            ĎAKUJEME!

          • STAVANIE MÁJA

          • Májová zeleň najlepšie vyjadrovala želanie poľnohospodárov týkajúce sa sily a dobrého rastu všetkého rastlinstva. Preto zvyky, pri ktorých mali rozhodujúcu úlohu rastliny, dostali názov „MÁJENIE“. 

            STROM vo zvykoch sa označuje slovom MÁJ. Máje sa stavali buď na 1. mája, na Turíce alebo na Jána.  U nás, na Spiši, to bolo vždy na Turíce. Chlapci stavali brezové máje všetkým dievčatám v dedine. Aj naši chlapci postavili  máj pre dievčatá z našej školy v Spišskom Štvrtku.

          • DEŇ DETÍ

          • Žiaci našej školy vstúpili do čarovného sveta kúziel s kúzelníkom Talostanom. Počas predstavenia sa zapájali do programu, stáli sa z nich malí kúzelníci, ktorí mávnutím kúzelníckej paličky prefarbili, zcelili, objavili a nechali zmiznúť rôzne predmety, ale hlavne sa dobre zabavili. Súčasťou predstavenia boli aj rôzne zvieratká a postavičky z kúzelných balónikov vymodelované na želanie  detí. Po vystúpení program pokračoval športovými súťažami na jednotlivých stanovištiach.

            Verím, že DEŇ DETÍ sa žiakom páčil. ĎAKUJEME :-)

      • Kontakty

        • Základná Škola, Školská 255/6, Spišský Štvrtok
        • 053 45 98 224 kl. 14 - riaditeľka kl. 13 - zástupkyňa RŠ kl. 12 - ekonóm kl. 11 - zborovňa mobil: 0910 871 063 Školská jedáleň: 053 45 98 036
        • Školská 255/6, 053 14 Spišský Štvrtok 053 14 Spišský Štvrtok Slovakia
        • 37 87 39 20
        • 20 21 644 911
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje