• Imatrikulácia - Prváci zložili prvácky sľub!

          • 18.11 2022 sa naši prváci oficiálne predstavili žiakom prvého stupňa a našej pani riaditeľke. Nemali to však jednoduché – museli sa potrápiť so zábavnou prekážkovou dráhou. No naši najmladší žiaci sú šikovní a veľmi zruční. Po zložení prváckeho sľubu, boli pasovaní za právoplatných žiakov našej školy. Potom im žiaci jednotlivých ročníkov pripravili zaujímavé predstavenie vyučovacích predmetov, s ktorými sa dennodenne stretávajú. Nakoniec to všetci spolu oslávili diskotékou.

            Veríme, že svoje vedomosti budú naďalej zdokonaľovať a my im prajeme žiacku knižku plnú jednotiek.

          • DEŇ HLASNÉHO ČÍTANIA

          • Deti z 1. stupňa sa v piatok 18.11 2022 vybrali do krajiny zaujímavých príbehov. Prvákom pani učiteľka čítala príbeh o sloníkovi Dumbovi, druháci prežívali príbeh Priateľov dažďa a príbeh Kaktusu, tretiaci čítali rozprávku Ako líška robila sudcu a štvrtáci sa vybrali do rozprávky Čarovné topánky. Žiaci si overili svoju techniku hlasného čítania, schopnosť spolupráce, schopnosť odhadovať a rýchlo sa zorientovať v texte. Za bystrosť, chuť riešiť neľahké úlohy a skvelú disciplínu boli všetci odmenení príjemne strávenými dvoma hodinami. ☺

        • iBOBOR
          • iBOBOR

          • Aj tento rok sme sa zapojili do 14.ročníka online informatickej súťaže iBOBOR, ktorá chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Naša škola mala zastúpenie v nasledovných kategóriách:

            Drobci- žiaci 3 ročníka

            Bobríci- žiaci 4. a 5. ročníka

            Benjamínci- žiaci 6. a 7. ročníka 

            Kadeti- žiaci  8. ročníka

            Úspešní riešitelia sú všetci súťažiaci, ktorí dosiahli aspoň polovicu "kladných bodov".

            Medzi úspešných riešiteľov sa preklikali:

            • v kategórii Drobcov: Miriam Oravcová 3.D, Šarlota Lačná 3.D
            • v kategórii Bobríci: Daniela Duľová 5.H
            • v kategórii Kadetov: Gregor Oravec 8.A

            Úspešným riešiteľom blahoželáme!

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          •      Naša škola každoročne organizuje podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc, ktoré sa uskutočnilo 24.10.2022 pod názvom „ V knižnici odhaľujeme tajomstvá ukryté do slov.“

                 Do jednotlivých aktivít sa zapojili všetky ročníky ZŠ, žiaci 1. a 2. ročníka „varili“ s deviatačkami  „Rozprávkovú polievočku“ – podľa indícií hádali názvy rozprávok, pre tretiakov a štvrtákov si žiaci 7.T pripravili vlastnoručne zhotovené knihy  - o Mimoňoch, ročných obdobiach, recyklácii, či o zvieratkách  v ZOO. 

                  Piataci si vypočuli príbeh o priateľstve malého dievčatka a tekvičky. Následne si rozdelili úlohy a cez dramatizované čítanie sa dostali k jeho divadelnému stvárneniu, ktoré potom ponúkli svojim mladším spolužiakom z 1. stupňa.  Druhá skupina piatakov sa v knižnici zaujímala o obľúbené rozprávkové  postavy. Mali si predstaviť, že sa môžu stretnúť s postavou a získať jej nadprirodzené schopnosti. Žiaci si zahrali   pantomímu a vytvorili komiksy. Šiestakov zaujala balada Čakanka, pripravili jej zdramatizovanú divadelnú podobu.  V 7.V sa žiaci  venovali rakúskemu spisovateľovi Thomasovi Brezinovi . Pozreli si  prezentáciu a jeho knihy Tigrí tím. Zahrali  sa na pátračov a prostredníctvom kreatívnych aktivít  sa snažili využiť  všetky svoje zmysly. Žiaci 8.B si predstavili knižnicu ako galériu a umiestnili do nej vlastné fotografie kníh, ktoré zhotovili v jesennej prírode.

                  Aktivity boli pre žiakov zaujímavé, zábavné a určite prispejú k tomu, aby sa z nich stali nadšení  a pravidelní čitatelia v našej školskej knižnici.

        • RECYKLOHRY: Hravo, ale bezpečne
          • RECYKLOHRY: Hravo, ale bezpečne

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do súťaže v zbere starých mobilov.

            Medzi najaktívnejších zberateľov patrili: Katka Weipchartová-6.A, Matúš Mirga – 7.T, Lianka Holubová- 5.H, Miriamka Oravcová -3.D. Zároveň žiaci plnili aj kreatívne úlohy. Úlohou mladších recyklohráčov bolo vymyslieť nové piktogramy, s novými funkciami, ktoré na mobiloch ešte nemáme. Žiaci 3.D vyhotovili na hodine výtvarnej výchovy obrovský mobil na baliacom papieri. Do tohto mobilu potom nalepili piktogramy, ktoré si sami vymysleli a boli zamerané na environmentálnu výchovu a ochranu ŽP napr.: Hra MINECRAFT - Zajko Lacko zbiera Odpad.

            Na hodine etiky  sa žiaci zhodli na  tom, že človek s človekom prestáva komunikovať tzv. „ face to face“, a preto aj ikonky a emotikony, ktoré žiaci vytvorili , sa týkali práve tejto osobnej komunikácie - „rozprávaj sa so mnou, pozri sa na mňa, vypočuj ma.“

            Starší recyklohráči – žiaci 7.T sa zamerali na bezpečnosť údajov, ktoré máme uložené v svojich mobiloch. Vytvorili prezentáciu Bezpečnosť údajov v mobiloch a prostredníctvom rovesníckeho vzdelávania poučili piatakov, ako správne pripraviť svoj mobil na odovzdanie.

            Myslite na to, že recykláciou starých mobilov šetríte nerastné bohatstvo a prírodné zdroje. Preto ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberovej súťaže STARÝ MOBIL SEM.

             

                                                                                   koordinátori  environmentálnej výchovy

             

      • Kontakty

        • Základná Škola, Školská 255/6, Spišský Štvrtok
        • 053 45 98 224 kl. 14 - riaditeľka kl. 13 - zástupkyňa RŠ kl. 12 - ekonóm kl. 11 - zborovňa mobil: 0910 871 063 Školská jedáleň: 053 45 98 036
        • Školská 255/6, 053 14 Spišský Štvrtok 053 14 Spišský Štvrtok Slovakia
        • 37 87 39 20
        • 20 21 644 911
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje