• Zoologická záhrada v 2. oddelení ŠKD

          • Naša šikovná a kreatívna pani učiteľka Romana Kacvinská vytvorila počas minulého týždňa krásnu ZOO, v ktorej nájdeme polárne zvieratá, safari zvieratá a zvieratá z pralesa. Ceníme si kreativitu a nádhernú prácu žiakov!

            ĎAKUJEME!

        • BOTANIKIÁDA
          • BOTANIKIÁDA

          • Aj žiačky našej školy sa dňa 25.5.2022 zúčastnli výnimočnej a hlavne zážitkovej súťaže, ktorej cieľom je vypestovať vzťah detí k prírode. Súťaž sa konala priamo v priestoroch botanickej záhrady v Košiciach, kde sa súťažiaci pohybovali po celom areáli a plnili zadané úlohy. 

            Už v mesiaci apríl bol výber žiakov iba z piatych ročníkov, ktorí museli vypracovať úlohy vo forme testu zamerané na učivo z botaniky, prví dvaja, ktorí mali najväčší počet bodov boli vybratí priamo na krajské kolo. 

            Za našu školu nás reprezentovali žiačky z 5.A triedy: Amália Slaninová a Vivien Budaiová.

                                                                                                                                                                       O. Lešková

          • ŠKOLSKÉ KOLO SÚŤAŽE SLÁVIK SLOVENSKA

          • S príchodom jari sa rozospievali nielen vtáky v korunách stromov, ale aj žiaci našej školy.

            Ľudová pieseň nás sprevádza odpradávna celým životom. Veľký záujem mladých spevákov o súťaž v interpretácii ľudových piesní svedčí o tom, že naše tradície nikdy nezaniknú. Všetkým zúčastneným ďakujeme za príjemný umelecký zážitok a blahoželáme víťazom.

             

            1. KATEGÓRIA:

            1. miesto:

             Timea Bajtošová

             Natália Bielčíková                    

            2. miesto:

             Šarlota Lačná

             Eliana Lesňáková

            3. miesto: Juraj Závacký

             

            2. KATEGÓRIA:

            1. miesto: Soňa Richvalská

            2. miesto: Lujza Grešová

            3. miesto: Amália Slaninová

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO PRE ŽIAKOV 6.-9. ROČNÍKA ZŠ

          • Podľa § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov,, udeľujem dňa 18.5.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 6.-9. ročníka z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 5“.

                                                                                                                                   Mgr. Romana Bajtošová

                                                                                                                                            riaditeľka školy

          • BÁBKOVÉ DIVADLO JÁCHYMKO

          • V stredu 4. mája 2022 patrilo v škole doobedie kultúre. Bábkové divadlo spod Spišského hradu ponúklo žiakom 2. stupňa divadelnú hru podľa predlohy literárnej "spolupráce" dvoch velikánov našej literatúry, P. Dobšinského a M. Rúfusa: Jáchymko. Rozprávka dvoch súrodencov, Jáchymka a Otolienky, dala deťom možnosť zorientovať sa v životných hodnotách, kde „byť“ znamená viac ako „mať“. Zároveň mali vďaka tvorivej práci bábkoherca možnosť vidieť, ako rekvzity menili svoju podstatu a každú chvíľu dokázali predstavovať čosi iné. A málom sa vypovedalo veľa. Sila znaku. A divadla... 

          • Deň Zeme v ŠKD

          • Aj planéta Zem má svoj sviatok. Deň Zeme sa už tradične oslavuje 22. apríla. V tento deň chcú ľudia z celého sveta upozorniť na zhoršujúci sa stav prírodného prostredia na našej planéte a spoločným úsilím dosiahnuť jeho zlepšenie. Inak tomu nebolo ani v našom školskom klube.

            Deti z jednotlivých oddelení sa veľmi odhodlane vybrali vyčistiť okolie školy. Ostali veľmi nemilo prekvapené, keď vyzbierali plné vrecia odpadkov. Okrem toho sme v ŠKD realizovali aj rôzne iné aktivity – vyrábali plagáty a glóbusy, riešili kvíz a z plastových fliaš zhotovovali rôznofarebné kvetináče, do ktorých sme sadili jarné rastliny, o ktoré sa teraz staráme.

            Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších! 

          • Pôstny misijný kalendár pre deti 2022

          • Prípravným obdobím pred Veľkou nocou je štyridsaťdňový pôst. V Rímskokatolíckej cirkvi sa pôstna príprava na Veľkú noc začína tzv. Popolcovou stredou. Je to streda v siedmom týždni pred Veľkou nocou- tento rok to vyšlo na 2.marca 2022.V tento deň je prísny pôst a zdržiavania sa mäsitého pokrmu. Naši žiaci mali možnosť zapojiť sa do nie veľmi ľahkej aktivity. Bola plná obrazov, úloh a výziev, ktoré inšpirovali deti, aby tento veľkonočný prípravný čas prežívali hlbšie a zodpovednejšie. Počas 40 dňového pôstu mali v zadaní každý deň 1 úlohu, ktorú museli splniť. A verte, že to nebolo jednoduché, pretože vydržať deň bez mobilu a TV, vyniesť smeti, nejesť mäso, byť poslušný alebo utrieť prach sú naozaj ťažké zadania, ale o to krajší bol ich výsledok. Ďakujeme a chválime všetky deti, ktoré túto aktivitu zvládli- sladká odmena ich neminula. Našim potešením je, že pri otázke, či sa zapoja aj budúci školský rok odpovedali jednohlasne ,,ÁNO!´´  

        • Návšteva DHZ Spišský Štvrtok pri príležitosti sviatku svätého Floriána- patróna hasičov
          • Návšteva DHZ Spišský Štvrtok pri príležitosti sviatku svätého Floriána- patróna hasičov

          •  

            To najdôležitejšie, prečo sa sv. Florián stal patrónom hasičov je jeho charakter a odvaha. Svoj život obetoval preto, aby zachránil ďalších 40 spoločníkov - vojakov, ktorí sa stali kresťanmi. Jeho odvahu, vernosť svojmu presvedčeniu a altruizmus s nasadením a obetou vlastného života je to, čo robí sv. Floriána dôstojným patrónom hasičov a záchranárov.

            Dňa 4.5.2022 sme navštívili miestnu požiarnu zbrojnicu, v ktorej sídli dobrovoľný hasičský zbor. DHZ je organizácia, ktorá organizačnými, preventívnymi, zásahovými a ďalšími opatreniami napomáha predchádzaniu požiarov a v prípade ich vzniku sa podieľa na ich rýchlej a úspešnej likvidácii. Žiaci si obliekli oblečenie, hasičské prilby, nazreli dovnútra hasičského auta a vyskúšali si prostriedky na hasenie požiaru.

            ĎAKUJEME NÁŠMU DOBROVOĽNÉMU HASIČSKÉMU ZBORU!

          • Bábkové divadlo Dračie pytačky

          • Tvorivá dramatika, v ktorej sa deti naučili, ako netolerovať násilie a vzoprieť sa spoločne bitkárovi/-ke v kolektíve.

            Dňa 3.5.2022 sa žiaci I. stupňa zúčastnili bábkového divadielka s názvom ,,Dračie pytačky.´´ Divadielko bolo náučné , prínosné a veselé. Naučilo žiakov postaviť sa zoči voči v rôznych situáciách, ktoré sa môžu prihodiť každému.

          • JAZYKOVÁ ŠKOLA

          • Milí rodičia,

            v budúcom školskom roku je možné prihlásiť Vaše dieťa do jazykovej školy anglického jazyka,kde podstatou prebiehajúcich hodín bude odbúrať stres a nebáť sa hovoriť anglicky. Vyučovacie hodiny budú prebiehať v priestoroch našej školy.Všetky potrebné informácie sú na letáku, v prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

      • Kontakty

        • Základná Škola, Školská 255/6, Spišský Štvrtok
        • 053 45 98 224 kl. 14 - riaditeľka kl. 13 - zástupkyňa RŠ kl. 12 - ekonóm kl. 11 - zborovňa mobil: 0910 871 063 Školská jedáleň: 053 45 98 036
        • Školská 255/6, 053 14 Spišský Štvrtok 053 14 Spišský Štvrtok Slovakia
        • 37 87 39 20
        • 20 21 644 911
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje