• Naše športové úspechy

          • Krajské kolo v bedmintone  - Poprad – Matejovce

            Žiaci našej školy sa zúčastnili na krajskom kole v bedmintone, ktoré sa konalo dňa 31.5.2022  v športcentre Zámoček v Poprade – Matejovce. Naši chlapci Andrej Bajtoš a Peter Lesňák, obsadili v ťažkej konkurencii 5.miesto. Za vynikajúcu reprezentáciu našej školy srdečne blahoželáme. Želáme im do budúcnosti veľa ďalších úspechov.

             

            Úspech  v bedmintone - Spišské Podhradie

            Žiaci a žiačky našej školy sa zúčastnili na okresnom kole v bedmintone, ktoré sa konalo dňa 31.5.2022. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky Karolína Kandrová 9.L, Kamila Lesňáková 9.L a Gréta Bajtošová 7.A. Naše dievčatá v konečnom poradí obsadili nádherné 2.miesto.

            Družstvo chlapcov v zložení Andrej Bajtoš, Peter Lesňák a Richard Koky z 9.L triedy hrali vynikajúci bedminton a obsadili fantastické 1. miesto v okresnom kole.

          • Zoologická záhrada v 2. oddelení ŠKD

          • Naša šikovná a kreatívna pani učiteľka Romana Kacvinská vytvorila počas minulého týždňa krásnu ZOO, v ktorej nájdeme polárne zvieratá, safari zvieratá a zvieratá z pralesa. Ceníme si kreativitu a nádhernú prácu žiakov!

            ĎAKUJEME!

        • BOTANIKIÁDA
          • BOTANIKIÁDA

          • Aj žiačky našej školy sa dňa 25.5.2022 zúčastnli výnimočnej a hlavne zážitkovej súťaže, ktorej cieľom je vypestovať vzťah detí k prírode. Súťaž sa konala priamo v priestoroch botanickej záhrady v Košiciach, kde sa súťažiaci pohybovali po celom areáli a plnili zadané úlohy. 

            Už v mesiaci apríl bol výber žiakov iba z piatych ročníkov, ktorí museli vypracovať úlohy vo forme testu zamerané na učivo z botaniky, prví dvaja, ktorí mali najväčší počet bodov boli vybratí priamo na krajské kolo. 

            Za našu školu nás reprezentovali žiačky z 5.A triedy: Amália Slaninová a Vivien Budaiová.

                                                                                                                                                                       O. Lešková

          • ŠKOLSKÉ KOLO SÚŤAŽE SLÁVIK SLOVENSKA

          • S príchodom jari sa rozospievali nielen vtáky v korunách stromov, ale aj žiaci našej školy.

            Ľudová pieseň nás sprevádza odpradávna celým životom. Veľký záujem mladých spevákov o súťaž v interpretácii ľudových piesní svedčí o tom, že naše tradície nikdy nezaniknú. Všetkým zúčastneným ďakujeme za príjemný umelecký zážitok a blahoželáme víťazom.

             

            1. KATEGÓRIA:

            1. miesto:

             Timea Bajtošová

             Natália Bielčíková                    

            2. miesto:

             Šarlota Lačná

             Eliana Lesňáková

            3. miesto: Juraj Závacký

             

            2. KATEGÓRIA:

            1. miesto: Soňa Richvalská

            2. miesto: Lujza Grešová

            3. miesto: Amália Slaninová

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO PRE ŽIAKOV 6.-9. ROČNÍKA ZŠ

          • Podľa § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov,, udeľujem dňa 18.5.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 6.-9. ročníka z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 5“.

                                                                                                                                   Mgr. Romana Bajtošová

                                                                                                                                            riaditeľka školy

          • BÁBKOVÉ DIVADLO JÁCHYMKO

          • V stredu 4. mája 2022 patrilo v škole doobedie kultúre. Bábkové divadlo spod Spišského hradu ponúklo žiakom 2. stupňa divadelnú hru podľa predlohy literárnej "spolupráce" dvoch velikánov našej literatúry, P. Dobšinského a M. Rúfusa: Jáchymko. Rozprávka dvoch súrodencov, Jáchymka a Otolienky, dala deťom možnosť zorientovať sa v životných hodnotách, kde „byť“ znamená viac ako „mať“. Zároveň mali vďaka tvorivej práci bábkoherca možnosť vidieť, ako rekvzity menili svoju podstatu a každú chvíľu dokázali predstavovať čosi iné. A málom sa vypovedalo veľa. Sila znaku. A divadla... 

          • Deň Zeme v ŠKD

          • Aj planéta Zem má svoj sviatok. Deň Zeme sa už tradične oslavuje 22. apríla. V tento deň chcú ľudia z celého sveta upozorniť na zhoršujúci sa stav prírodného prostredia na našej planéte a spoločným úsilím dosiahnuť jeho zlepšenie. Inak tomu nebolo ani v našom školskom klube.

            Deti z jednotlivých oddelení sa veľmi odhodlane vybrali vyčistiť okolie školy. Ostali veľmi nemilo prekvapené, keď vyzbierali plné vrecia odpadkov. Okrem toho sme v ŠKD realizovali aj rôzne iné aktivity – vyrábali plagáty a glóbusy, riešili kvíz a z plastových fliaš zhotovovali rôznofarebné kvetináče, do ktorých sme sadili jarné rastliny, o ktoré sa teraz staráme.

            Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších! 

          • Pôstny misijný kalendár pre deti 2022

          • Prípravným obdobím pred Veľkou nocou je štyridsaťdňový pôst. V Rímskokatolíckej cirkvi sa pôstna príprava na Veľkú noc začína tzv. Popolcovou stredou. Je to streda v siedmom týždni pred Veľkou nocou- tento rok to vyšlo na 2.marca 2022.V tento deň je prísny pôst a zdržiavania sa mäsitého pokrmu. Naši žiaci mali možnosť zapojiť sa do nie veľmi ľahkej aktivity. Bola plná obrazov, úloh a výziev, ktoré inšpirovali deti, aby tento veľkonočný prípravný čas prežívali hlbšie a zodpovednejšie. Počas 40 dňového pôstu mali v zadaní každý deň 1 úlohu, ktorú museli splniť. A verte, že to nebolo jednoduché, pretože vydržať deň bez mobilu a TV, vyniesť smeti, nejesť mäso, byť poslušný alebo utrieť prach sú naozaj ťažké zadania, ale o to krajší bol ich výsledok. Ďakujeme a chválime všetky deti, ktoré túto aktivitu zvládli- sladká odmena ich neminula. Našim potešením je, že pri otázke, či sa zapoja aj budúci školský rok odpovedali jednohlasne ,,ÁNO!´´  

        • Návšteva DHZ Spišský Štvrtok pri príležitosti sviatku svätého Floriána- patróna hasičov
          • Návšteva DHZ Spišský Štvrtok pri príležitosti sviatku svätého Floriána- patróna hasičov

          •  

            To najdôležitejšie, prečo sa sv. Florián stal patrónom hasičov je jeho charakter a odvaha. Svoj život obetoval preto, aby zachránil ďalších 40 spoločníkov - vojakov, ktorí sa stali kresťanmi. Jeho odvahu, vernosť svojmu presvedčeniu a altruizmus s nasadením a obetou vlastného života je to, čo robí sv. Floriána dôstojným patrónom hasičov a záchranárov.

            Dňa 4.5.2022 sme navštívili miestnu požiarnu zbrojnicu, v ktorej sídli dobrovoľný hasičský zbor. DHZ je organizácia, ktorá organizačnými, preventívnymi, zásahovými a ďalšími opatreniami napomáha predchádzaniu požiarov a v prípade ich vzniku sa podieľa na ich rýchlej a úspešnej likvidácii. Žiaci si obliekli oblečenie, hasičské prilby, nazreli dovnútra hasičského auta a vyskúšali si prostriedky na hasenie požiaru.

            ĎAKUJEME NÁŠMU DOBROVOĽNÉMU HASIČSKÉMU ZBORU!

          • Bábkové divadlo Dračie pytačky

          • Tvorivá dramatika, v ktorej sa deti naučili, ako netolerovať násilie a vzoprieť sa spoločne bitkárovi/-ke v kolektíve.

            Dňa 3.5.2022 sa žiaci I. stupňa zúčastnili bábkového divadielka s názvom ,,Dračie pytačky.´´ Divadielko bolo náučné , prínosné a veselé. Naučilo žiakov postaviť sa zoči voči v rôznych situáciách, ktoré sa môžu prihodiť každému.

          • JAZYKOVÁ ŠKOLA

          • Milí rodičia,

            v budúcom školskom roku je možné prihlásiť Vaše dieťa do jazykovej školy anglického jazyka,kde podstatou prebiehajúcich hodín bude odbúrať stres a nebáť sa hovoriť anglicky. Vyučovacie hodiny budú prebiehať v priestoroch našej školy.Všetky potrebné informácie sú na letáku, v prípade otázok nás neváhajte kontaktovať.

        • Čaká nás T5 2022
          • Čaká nás T5 2022

            • Testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl - T5-2022 sa v školskom roku 2021/2022
            •  uskutoční 18. mája 2022 (streda) v riadnom termíne  na všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra.
            •  Na testovaní sa zúčastnia žiaci 5. ročníka ZŠ, vrátane žiakov so ŠVVP, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím
            • Za prípravu a metodické riadenie priebehu testovania zodpovedá Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (ďalej len "NÚCEM"). Za organizačné zabezpečenie testovania zodpovedá riaditeľ školy. Kontrolu objektivity testovania vykonajú zamestnanci Štátnej školskej inšpekcie (ďalej len "ŠŠI") a odborov školstva okresných úradov v sídle kraja (ďalej len "OŠ OÚ"). S cieľom zvýšiť objektivitu priebehu testovania riaditelia základných škôl na základe poverenia OŠ OÚ poveria úlohou externého dozoru pedagogických zamestnancov iných základných škôl, ktorí nemajú aprobáciu na testované predmety.
          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD

          • Veľká noc je nepochybne najkrajší sviatok jari. Vajíčka, zajačik, kuriatko či bahniatka patria medzi symboly Veľkej noci. A práve tieto  neodmysliteľné súčasti veľkonočnej výzdoby vyrábali deti v našom školskom klube počas veľkonočných tvorivých dielní.

            Každé oddelenie ŠKD sa môže pochváliť nádhernými veľkonočnými výtvormi, ktoré vznikali s použitím rôznorodého materiálu a s využitím netradičných výtvarných techník. Veď posúďte sami.

          • Marec – mesiac knihy v ŠKD

          • Mesiac marec si už tradične spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. A ako sme si pripomenuli mesiac knihy my v našom ŠKD?

            Naši prváci z 1. oddelenia sa zahrali na ilustrátorov a vyrábali vlastné leporelá. Vydarené práce boli vystavené na nástenke, kde ich mohli všetci obdivovať.  Po prvýkrát navštívili knižnicu, kde sa dozvedeli veľa zaujímavých vecí.

            Deti v 2. oddelení mali možnosť počas celého mesiaca prezentovať svoje obľúbené knihy. S veľkým nadšením o nich rozprávali a čítali z nich svojim spolužiakom. Okrem toho vyrábali záložky a zúčastňovali sa na rôznych knižných aktivitách vrátane Rozprávkového kvízu. 

            Nezvyčajné hádankové knihy vyrábali deti z 3. oddelenia. Užili si pri tom veľa zábavy. Každá hádanka dostala svoju odpoveď – ilustráciu.

        • Deň narcisov  28.4.2022
          • Deň narcisov  28.4.2022

          •  

                     Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom a pracovníkom školy, ktorí sa vo štvrtok 28.4. 2022 zapojili do finančnej zbierky Deň narcisov. Vďaka vašim príspevkom sme na účet Ligy proti rakovine zaslali 434 €.

            Za vaše finančné dary, dobrú vôľu a ochotu pomôcť úprimne ďakujeme. 

                                                                                                                            Liga proti rakovine

                                                                                                                            

             

          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že v termíne od 14. apríla 2022 (štvrtok) do 19. apríla 2022 (utorok) sa konajú veľkonočné prázdniny.

            V prevádzke v uvedenom termíne nebude ŠJ ani ŠKD.

            Školské vyučovanie sa opäť začne 20. apríla 2022 (streda).

            Prajeme Vám príjemné prežitie sviatkov jari!

          • PÁLENIE MORENY

          • Blíži sa Veľká noc, ktorá patrí k najvýznamnejším kresťanským sviatkom.  Aj na našej škole si dievčatá  z DFS Nezábudka pripomenuli jednu z mnohých tradícií – Vynášanie Moreny.  Začalo sa to reláciou v školskom rozhlase – Zvyky a tradície pred Veľkou nocou. Nasledoval sprievod dievčat na školský dvor, kde spálili figúru – Morenu, ktorá predstavovala zimu. Za spevu ju najprv spálili a popol hodili do Štvrtockého potoka. Tradícia hovorí, že spálením Moreny sa vyženú z dediny choroby, urýchli sa odchod zimy a privolá sa jar.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Dňa 31.3.2022 v popoludňajších hodinách sme mali na našej škole ,,DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ ´´pre našich predškolákov. Rodičia s deťmi si mohli pozrieť interiér a exteriér našej školy, oboznámiť sa s aktivitami, ktoré pre žiakov tvoríme, taktiež s našimi úspechmi v súťažiach, do ktorých sa zapájame. Pri obhliadke školy sme si urobili mini zastávku v školskej jedálni, kde bola ochutnávka muffinov, ktoré pre nás pripravili žiaci 6.V triedy s pani učiteľkou. V triede ôsmakov sme mali krátke divadielko. Nemohli sme vynechať ani knižnicu, kde máme vďaka projektu kopec nových kníh. V telocvični sme mali pripravenú športovú aktivitu, kde sa naši predškoláci rozutekali po celej telocvični. Na záver sme si pozreli krásne vystúpenie folklórneho krúžku.

            Ďakujeme všetkých zúčastneným!

    • Kontakty

      • Základná Škola, Školská 255/6, Spišský Štvrtok
      • 053 45 98 224 kl. 14 - riaditeľka kl. 13 - zástupkyňa RŠ kl. 12 - ekonóm kl. 11 - zborovňa mobil: 0910 871 063 Školská jedáleň: 053 45 98 036
      • Školská 255/6, 053 14 Spišský Štvrtok 053 14 Spišský Štvrtok Slovakia
      • 37 87 39 20
      • 20 21 644 911
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje